0800 213 122 Безкоштовно по Україні
044 585 51 22 067 384 56 89 050 353 81 30 Viber Telegram [email protected]
Малокитаївська 29
Київ Карта проїзду
Працюємо по буднях 900-1800

Точилка для олівців. коротка історія

Перо з чорнилом виглядає елегантно, ручка - буденно, але це далеко не все письмове приладдя, які активно використовуються сучасниками. Найдавнішим винаходом з цієї категорії вважається олівець , а тільки заточений інструмент підходить для застосування. Для виведення витончених ліній і символів потрібна точилка, яка зробить гострим будь графітний стрижень.

Коротка історія точила для олівців

На жаль, історію появи точила складно назвати такою ж захоплюючою, як у випадку з олівцем. Все ж її варто знати, тому що вона заслуговує на увагу покупців інтернет-магазину Buromax.

Точилка для карандашей. Краткая история

Спочатку прості олівці заточувалися складаним ножами, які були в кожній оселі. Через деякий час інноваційний прогрес взяв своє, і почалася оптимізація інструменту для заточки. Головна подія в цій сфері трапилося після століття після винаходу грифельній приналежності для письма та малювання. У 1828 році Бернарду Лассімону з Франції був виданий патент на точило. Винахідники з США трохи запізнилися, тому що їх розробка була оцінена світом вже в 1855 році.

Особливості та види точилок для олівців

Точилка для олівців - це простий і лаконічний прилад, що радує технологічним різноманітністю. На прилавках магазинів можна виявити громіздкі моделі в формі фруктів, улюблених мультиплікаційних персонажів і барвистих предметів, а також мініатюрні вироби, для зберігання яких досить самого маленького кишені сумки або пенала. Існують навіть величезні автоматизовані точила промислового призначення. Як правило, їх можна побачити в цехах заводів з виробництва простих і кольорових олівців.

Точила для олівців бувають електричними і механічними , але в будь-якому випадку вони мають отвір в формі конуса і лезо, завдяки якому графітовий грифель знаходить гострий кінець. Для школи або офісу можна підібрати точилку з контейнером для зберігання стружки, а також без такого доповнення. Великою популярністю користуються точила з декількома лезами для олівців різного діаметру.

Корпус точила найчастіше виготовляється з пластмаси, хоча існують сувенірні моделі з дерева, металу і найнесподіваніших матеріалів. Як леза застосовується фрагмент легованої сталі, яку цінують за міцність, надійність і тривале збереження гостроти. Конструкції не потребують розбирання, для використання потрібно лише вставити олівець в отвір і кілька разів прокрутити його до отримання гострого кінчика грифельної стрижня.

Універсальна точилка для олівців від Buromax

Если вы работаете с карандашами, вам обязательно понадобится точилка, а также другие канцтовары, которые предлагает купить онлайн магазин Buromax. Здесь есть все для архитекторов, школьников, научных работников, студентов, офисных служащих и домохозяек. Выбирайте точилки, корректоры и прочие канцелярские принадлежности по доступным ценам.

Як правильно вставити папір у факс Підставка під настільні дрібниці
[alert text]