0800 213 122 Безкоштовно по Україні
044 585 51 22 067 384 56 89 050 353 81 30 Viber Telegram info@buromax.kiev.ua
Малокитаївська 29
Київ Карта проїзду
Працюємо по буднях 900-1800

Малюнки олівцем

Мальовані простим олівцем малюнки часом виглядають як витвори мистецтва. Поєднання техніки роботи, таланту та майстерності художника дарує приголомшливий результат. Найцікавіші роботи створюються талановитими людьми, але полотна були такими красивими без постійних занять і підбору правильних інструментів для малювання.

Кожна людина вміє змалку тримати олівець, а з підліткового віку – креслити. Грифельний інструмент іноді стає альтернативою кульковій ручці, тому що його можна стерти при необхідності, щоб підправити лінію, літери або цифри. Якщо ж говорити про малювання олівцем, то тут треба враховувати масу нюансів, щоб обраний інструментарій приносив задоволення та залишав чіткі сліди на папері.

Вибір та використання паперу для малювання

Навіть якщо ви не професіонал, щоб осягнути ази малювання простим олівцем, вам знадобиться якісний <а href="/ua/paper-products/">папір. Початківцям можна купити шкільний альбом для малювання або щільний папір А4, який йде окремими листами. З останнім варіантом дуже зручно працювати, якщо закріпити на мистецькому планшеті.

Надійну фіксацію аркушів забезпечують звичайні канцелярські кнопки, але правильніше натягнути робоче полотно на основу. Для цього методу береться художній планшет меншого розміру, ніж лист. Прикладається паперовий лист, краї якого трохи підгинають, після чого поверхню легко обробляють вологою губкою. Води має бути достатньо, але надлишки варто злити. Після проклеювання планшет залишають у горизонтальному положенні до повного висихання.

Рисунки карандашом

Закріплений папір ідеально натягнеться та стане бездоганною основою для відточування художніх навичок. Тим не менш не потрібно поспішати з прагненням почати малювати і сушити листи на сонці або біля каміна, так як нерівномірна сушка несе негативні наслідки для матеріалу.

Вибір олівця для малювання чорно-білих малюнків

Для початку роботи художники, що малюють олівцями, як правило, беруть виріб з твердістю HB або B, а пізніше переходять до м'якших грифелів. Все ж таки при підборі олівців важливо враховувати папір і завдання, яке ставиться перед учнем на занятті. Для невеликих та ефектних нарисів прийнято зупинятися на олівцях B, 2B, 3B. Робота на полотні А3 та більшого формату має на увазі наявність великої кількості штрихів намітки, для яких більше підходять грифелі HB та H, 2H, 3H.

Щодо орудування олівцем, то його варто тримати на значній відстані у витягнутій руці. Це допомагає зберегти огляд роботи та творити із збереженням цілісності картинки. У руці не повинно бути надмірної напруги, вільним рухам нічого не повинно заважати. Відстань олівця до пальців визначається типом роботи, оскільки після закінчення малюнка цей параметр не грає ніякої ролі.

Надихайтеся малюнками олівцем і робіть самі разом з канцтоварами Buromax. Відкрийте свій талант усьому світу!

Історія появи паперу 15 речей, які зроблять роботу в офісі веселою та надихаючою
[alert text]