0800 213 122 Безкоштовно по Україні
044 585 51 22 067 384 56 89 050 353 81 30 Viber Telegram info@buromax.kiev.ua
Малокитаївська 29
Київ Карта проїзду
Працюємо по буднях 900-1800

Історія появи паперу

Аркуші паперу А4 є в кожному будинку. Діти на них малюють, школярі друкують реферати, студенти займаються кресленням, а домогосподарки планують справи на день. Це не всі способи застосування білих та кольорових листів зручного формату. В офісах на папері друкують безліч матеріалів інформаційного призначення, а в друкарнях випускають газети, листівки та журнали. Важко уявити сьогодення без паперової продукції, незважаючи на велику кількість гаджетів. До того ж, папір має не лише ділове, а й господарське призначення. Вона використовується у всіх сферах життєдіяльності, тому не варто залишати її поза увагою.

Перші аналоги паперу для письма

Папір - це витратний матеріал, що випускається в листах певного типорозміру і складається з рослинних волокон, які були попередньо подрібнені. Перший зразок популярного товару з'явився дуже давно. Люди приділили чимало часу пошуку відповідного рішення для листа. Вони залишали символи на листі пальм і навіть вирізали їх на кістках диких тварин. Одним із останніх рішень на першому етапі розвитку писемності стали глиняні плитки, але й вони не порадували зручністю та довговічністю.

История появления бумаги

Згодом було винайдено таблички з дерева. Вони покривалися воском, а для листа застосовувалася паличка із загостреним кінчиком. Саме наконечник використовувався для виведення літер, оскільки друга сторони палички була тупою, з її допомогою стиралися помилки на восковому покритті.

Усі народи намагалися зробити внесок у розвиток писемності. Представники Китаю як папір використовували кору бамбука. Вона вважалася ідеальною для написання ієрогліфів до розробки шовкових сувоїв та туші. Відкриття, що найбільше вплинуло на появу паперу, було зроблено в Єгипті. Саме тут винайшли папірус, сувої якого змогли зберегти чимало давніх записів і до сьогодні.

Сучасна історія появи паперу

Найбільш схожий із сучасним папером матеріал з'явився в Китаї близько 105 року нашої ери. Впливовий чиновник на ім'я Цай Лунь розробив технологічну складову процесу її створення. Він вигадав зневоднювати окремі волокна, а потім формувати з них листовий матеріал.

Згодом процес набув промислових масштабів. Довгий час технологія виробництва паперу трималася в секреті, але через кілька століть вона стала поширюватися в інші держави.

Зараз папір оточує нас усюди. Ми купуємо газети, листівки, художні книги та підручники, журнали. Під час прогулянок нам пропонують рекламні листівки, а фахівці залишають візитки з контактними даними. Одноразовий посуд також виготовляється з паперу, важко сказати, в якій життєвій сфері він не зустрічається. Якщо ви шукаєте папір формату А4 для принтера, купуйте його в магазині Buromax і не забудьте ознайомитися з асортиментом паперової продукції української торгової марки.

Ще один спосіб застосування біндеру Малюнки олівцем
[alert text]