0800 213 122 Безкоштовно по Україні
044 585 51 22 067 384 56 89 050 353 81 30 Viber Telegram info@buromax.kiev.ua
Малокитаївська 29
Київ Карта проїзду
Працюємо по буднях 900-1800

Історія появи маркерів

Офісна рутина складається з виконання кількох категорій завдань, деякі з яких тісно переплітаються з використанням канцтоварів. Якісні маркери, ручки, олівці, папки, папір , скріпки і інші товари, які можна купити на сайті Buromax, оточують кожного працівника. Якщо професія передбачає наявність творчих завдань, то перелік активно використовуваних канцтоварів моментально розширюється.

Маркер - один із затребуваних офісних товарів. З першого погляду його складно назвати геніальним винаходом, але все ж він дуже функціональний в рамках закладених в нього завдань. Як правило, за допомогою маркерів виділяються важливі тези в конспектах і інших джерелах інформації.

Маркер працює за простим принципом. В резервуарі письмовій приналежності знаходиться фарба, а при використанні вона стікає по пористому вкладишу до наконечника. В Європі маркери з'явилися після того, як компанія Edding в 1960 році привезла їх з Японії, а через кілька місяців були винайдені різнокольорові фломастери.

Як з'явилися маркери?

Якщо ви не знали, то маркер - це одна з різновидів фломастерів, тільки з іншим наконечником і типовим корпусом. Вважається, що перше письмове приладдя зі схожим принципом дії були знайдено в гробниці Тутанхамона. Це були стілуси з міді, а всередині них розташовувалося стебло очерету. Чорнило проходило через волокна рослини і залишали сліди на аркушах папірусу.

История появления маркеров

Перший маркер з повстяним наповненням запатентовано в 1910 році американцем на ім'я Лі Ньюман. Популярність до винаходу прийшла через 40 років, коли в продажу з'явилися ручки Magic Marker зі скляним корпусом.

Назва фломастера, що став прабатьком маркера, походить від торгової марки, яка випускала пише інструмент. Бренд Flo-Master був дуже популярним, тому фломастер швидко став апеллятівом для повстяних маркерів.

Асортимент сучасних маркерів

Кольорові фломастери для виділення тексту і малювання застосовуються в різних галузях, а також в побутових умовах. Вони підходять для паперу та інших типів підстав, можуть стиратися або ж залишати перманентні сліди.

В робочих цілях прийнято використовувати чорні, червоні, сині та зелені маркери, але бренди випускають вироби з набагато більшим великою кількістю кольорів. Яскраві і пастельні відтінки є в наборах багатьох торгових марок, включаючи Buromax.

Сучасні маркери можна легко згрупувати в залежності від призначення:

  • для виділення тексту - для розставляння акцентів в рамках надрукованого або рукописного тексту;
  • для скла - мають крейдяну основу, стираються без зайвих зусиль;
  • маркери для презентаційного обладнання - емальованих, пластикових, скляних поверхонь з можливістю очищення;
  • для CD- дисків і підпису коробок при перевезенні;
  • для роботи в агресивних умовах - спеціальні маркери, яким не страшні припасти пилом поверхні.

Тепер ви знаєте історію появи маркерів і можете знайти підходящий варіант в монобрендовому інтернет-магазині Буромакс . Запасіться якісними канцтоварами за приємними цінами.

Які види грифеля для олівця існують? Правила вибору грифеля. Як прикрасити будинок за допомогою канцтоварів?
[alert text]