0800 213 122 Безкоштовно по Україні
044 585 51 22 067 384 56 89 050 353 81 30 Viber Telegram info@buromax.kiev.ua
Малокитаївська 29
Київ Карта проїзду
Працюємо по буднях 900-1800

Як вивести пляму від кулькової ручки

З настанням навчального року мами школярів і студентів стикаються з тим, що на одязі їх дітей з'являються сліди чорнила. Плями від кулькової ручки можуть з'явитися і на сорочці успішного офісного співробітника. Так як це поширена проблема, то прості методи її вирішення ми вирішили розкрити в цьому огляді.

Как вывести пятно от шариковой ручки

Примітно, що видаленню підлягають не тільки свіжі, але і старі чорнильні сліди від гелевих і кулькових ручок, графітних олівців. Пляму, яка міцно в'їлася в тканину, можна прибрати без професійної хімії, достатньо прислухатися до порад, які актуальні десятки років.

Зверніть увагу, що запропоновані засоби не є універсальними препаратами. Кожне з них має виключення, тому що не може використовуватися для певних тканин або чорнил конкретного кольору. Наприклад, для видалення чорнильних забруднень на синтетичному одязі точно не варто застосовувати розчинники, включаючи ацетон. Якщо метод виглядає як дозволений, спочатку варто перевірити його дію на невеликому і непомітному відрізку вироба. Тільки після цього можна братися за виведення плями.

Найшвидший спосіб вивести пляму від кулькової ручки

Особливу популярність здобув експрес-метод очищення від слідів чорнила . Його суть полягає у використанні професійного плямовивідника. Придбаний засіб наноситься на забруднену ділянку, а через 15 хвилин очікування річ відправляється на замочування в холодну воду. Ще через півгодини її можна випрати в звичайному режимі. Все ж це не єдиний спосіб забути про пляму від ручки назавжди.

Сода

Двовуглекислий натрій - це найбільш безпечний, і в той же час ефективний, засіб. Він справляється зі слідами чорнила за 5-10 хвилин. Порошок соди змішується з водою до отримання однорідної кашки, яка наноситься на пляму, після чого річ ополіскується і піддається пранню.

Ацетон і спирт

З цих двох компонентів можна створити дієвий засіб для виведення плям в домашніх умовах. Спирт разом з ацетоном слід поєднувати в рівній мірі, а отриману суміш підігріти перед обробкою чорнильного плями. Це кращий варіант при роботі з бавовняними і лляними виробами.

Концентрований сік лимона

Щоб вивести пляму від кулькової ручки цим способом, підходить свіжовичавлений, а також куплений лимонний сік. Його потрібно вилити на пляму після попереднього посипання забрудненої ділянки сіллю. Після 5 хвилин очікування можна прати одяг, але експериментувати подібним чином з білими виробами не варто.

Гірчиця

Цей метод звучить нереалістично, але столова гірчиця дійсно відмінно очищає від чорнила. Вона виводить червоні і чорні сліди протягом доби, на які змащується пляма.

Нашатирний спирт

Спосіб, про який знають багато господинь, відомий любителькам бавовни і льону. Чайна ложка речовини розлучається в 0,2 л звичайної води. Підігрітий склад наноситься на пляму, потім пропарюють праскою через марлю.

Використовуйте згадані способи, щоб вивести пляму від кулькової ручки, а за маркерами, олівцями і гелів ручками приходье в інтернет-магазин Buromax .

Як вибрати і зберігати папір для принтера Як зробити троянду з паперу
[alert text]